Biografien

John Christmas Møller. Politik forud for alt.

Om forfatteren

Mette Møller er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet med hovedfag i engelsk, og sidefag i historie samt nordisk sprog og litteratur. Hun har arbejdet som underviser og vejleder, og debuterer som forfatter med biografien John Christmas Møller. Politik forud for alt.

"Udgangspunktet for at skrive denne bog var et ønske om at undersøge et markant menneskes drivkraft i arbejdet, i politikken og i livet, som til tider faldt ham uhyre svært. Kampgejsten, det hårde slid, det store drama på den politiske scene – man kan ikke undgå at blive fascineret af Christmas Møllers vej gennem tilværelsen.

Selvom der stod et ganske særligt lys om Christmas, især under og efter besættelsen, så blev han nok aldrig lysets budbringer. Dertil elskede han sandheden for højt. Han mente ikke det var hans opgave at tale folk efter munden. Han turde stille de svære spørgsmål og han stillede høje krav til sine medmennesker, både til sine politiske med- og modspillere og til danskerne. Det elskede man ham for, og det hadede man ham for.

Man kedede sig aldrig i selskab med Christmas, det har jeg heller aldrig gjort i mit arbejde med denne bog."